Voor de ZZP'er: Hoeveel kost een tuinkantoor per maand?

Jeroen van Boekel van OOvB Accountants en Adviseurs is enthousiast over
Tuinkantoor24 en legt uit hoe een Tuinkantoor fiscaal voor je kan werken.

Dit tuinkantoor is binnen 10 weken geleverd en in twee dagen geplaatst!   

Tuinkantoor voor ZZP’er en de fiscus? 

Je bent ZZP’er en je wilt graag in alle rust thuis kunnen werken. Het concept van Tuinkantoor24 gaat je daarbij helpen en de fiscus betaalt nog mee ook. Hoe zit dat precies? Door gebruik te maken van fiscale regelingen bespaar je op de aanschaf van het tuinkantoor. Het tuinkantoor voldoet namelijk aan alle voorwaarden om als fiscale werkruimte te kwalificeren. Zo heeft het tuinkantoor een eigen ingang en sanitaire voorzieningen (toilet en kitchenette). Hierdoor is de BTW die bij aanschaf op het tuinkantoor rust direct aftrekbaar. Dat scheelt al meteen 21%, want normaal gesproken kun je op een privé investering geen BTW verrekenen. Daarnaast kwalificeert de investering voor de investeringsaftrek. Afhankelijk van je overige investeringen dat jaar levert dit ook nog eens een direct voordeel op van maximaal € 7.103.

Bruto en netto investering?

Stel je rekent met een bruto investering van € 48.400, dan praat je feitelijk over een netto investering van € 32.897. Afhankelijk van je financiële situatie doe je deze investering met eigen middelen dan wel via een financiering of lease. Met de huidige lage rente is ook dat erg interessant. En de rente is nog aftrekbaar ook!

Welke lasten zijn aftrekbaar? 

Gedurende het gebruik van je tuinkantoor zijn alle lasten aftrekbaar. Denk aan onderhoud, inrichting en gas/water/licht. Ook de BTW op die kosten is te verrekenen. Dit levert al snel maandelijks een voordeel op van enkele tientjes. Ook mag je afschrijven op het tuinkantoor. Ook deze lasten zijn aftrekbaar van je resultaat.

Wat kost een tuinkantoor per maand?

Rekening houdend met een looptijd van 10 jaar en een rente van 2% kun je voor nog geen 250 euro per maand al genieten van je eigen tuinkantoor. Na 10 jaar is het tuinkantoor volledig betaald en van jou! En wil je het tuinkantoor ook gedeeltelijk privé gebruiken of na enkele jaren volledig privé gebruiken? Ook dat kan fiscaal heel vriendelijk.

Deze inhoud is geschreven door Jeroen van Boekel van OOvB Accountants en Adviseurs. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op via: 

Neem contact op

 

Geïnteresseerd een tuinkantoor van Tuinkantoor24?
Doe hier direct een prijsberekening:

Luxe tuinkantoor

Tuinkantoor voor de ondernemer

Maak gebruik van de fiscale voordelen.

Tuinkantoor van de werkgever?

Informeer naar de mogelijkheden.

Tuinkantoor voor de professional

Als ZZP’er een eigen kantoor, gewoon bij je in de tuin

Design Tuinkantoor voor iedereen.